Tu pots ser la família que està esperant

L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència i, a la vegada, un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. La Llei 14/2010, sobre els drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, apunta que, sempre que sigui possible, les mesures d’acolliment tenen preferència respecte a les altres, recomanació que deriva de la Convenció sobre els Drets de l’Infant de les Nacions Unides.

Actualment, hi ha a Catalunya 700 famílies acollidores, amb les quals conviuen més de 900 infants. Però encara en necessitem moltes més, especialment per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. Des de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) es desenvolupen campanyes de sensibilització de manera permanent amb l’objectiu de crear cultura de l’acolliment a Catalunya, i l’any 2016 es va dissenyar un pla de promoció de l’acolliment, que s’està implementant, i que també posa l’accent a donar suport a les famílies acollidores a través de mesures d’acció positiva envers aquest col·lectiu.

Com associació de famílies d’acolliment ens sumem a la campanya. Ajuda’ns tu també a difondre el missatge a les xarxes socials i webs utilitzant l’etiqueta #femgranlacolliment. Es tracta d’aconseguir, entre tots, que la ciutadania de Catalunya conegui millor aquesta mesura de protecció a la infància, malauradament encara poc coneguda, i, a la vegada, estimular les persones que volen esdevenir família acollidora o estan a punt de ser-ho.

Més informació a http://acolliment.gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s